Døgnvagt 60 55 51 56

Insekter

Væggelus bekæmpelse

Kontakt os for at få bekæmpet væggelus. Læs hvordan Skadedyr Danmark udfører væggelus bekæmpelse og hvorfor væggelus bekæmpelse er nødvendig. Bliv også klogere på hvad du selv kan gøre for at undgå væggelus.

Væggelus bid kan resultere i, at det pågældende område svulmer voldsomt op. Væggelus symptomer ses ofte på hænder, arme, hals eller fødder, da væggelus typisk angriber disse kropsdele. Forekomst af væggelus er meget generende, da de ofte opholder sig i soveværelset og angriber om natten. Den engelske betegnelse for væggelus er derfor meget passende “Bedbugs”.

Kropslængde, væggelus: Ca. 1 – 6 mm.

Væggelusen er en tæge, som lever af blod. I modsætning til andre tæger har væggelus ingen vinger. Væggelus er rødbrun og er lyssky. De gemmer sig i sprækker og revner og opsøger deres bytte om aftenen. Den voksne væggelus kan dog ved en stuetemperatur på 13 grader overleve ca. et år uden blod. Væggelus foretrækker menneskeblod, men kan også suge blod fra dyr såsom kaniner, rotter, mus og fugle. Væggelus kan kun leve inden døre.

Væggelus er omfattet af boligorganisationers udryddelsespligt. Ved forekomst af væggelus skal udlejer ifølge almenlejeloven foranstalte væggelus bekæmpelsen uden udgift for lejerne. Modsat har beboere pligt til at melde om forekomst af væggelus til ejendommen, så en væggelus behandling kan igangsættes.
Hvor det drejer sig om en andels- eller ejerbolig kan lejeloven ikke anvendes. Problemerne er imidlertid de samme, og en rationel væggelus bekæmpelse kan ikke gennemføres, hvis enkelte beboere i et kompleks nægter at deltage. Dog kan Kommunalbestyrelsen pålægge beboere at deltage. Klik her for at læse lovgrundlaget for skadedyr i ejendomme.

Vi har den nyeste teknologi inden for bekæmpelse af væggelus. Vi sammensætter den ideelle form for bekæmpelse ud fra opgavens omfang, kompleksitet, dit budget og ønsker.

Med afsæt i vores brede sortiment inden for væggelus bekæmpelse kan vi tilbyde alle løsninger og ingen opgave er for stor eller lille. F.eks. kan vi tilbyde:

 • Varmebehandling: Rummet opvarmes til 55 grader hvorefter væggelus og væggelusæg dør.
 • Dampbehandling: Ved hjælp af tørdamp kan vi opnå meget høje temperaturer, som væggelusene dør af med det samme. F.eks. behandling langs fodpaneler samt sprækker og revner i boligen.
 • Kuldebehandling: Møbler, Inventar, tøj, tæpper, gardiner osv. nedfryses ved -18 grader, hvorefter væggelus dør.
 • Væggelusfælder: Opsætning strategiske steder i boligen.
 • Miljøgodkendt bekæmpelsesmiddel: Mulighed for behandling af inficeret rum og/eller tilstødende lokaler.
 • Destruktion: Er enkelte møbler svært inficeret af væggelus, kan vi forestå flytning af møbler til storskrald eller genbrugsstation.
 • Vask: Almindeligt tøj vaskes på 30 grader og vask af sengetøj, dyner og hovedpuder på 60 grader.
 • Udlejning: Er du Gør-Det-Selv typen, så kan vi tilbyde udlejning af professionelt væggelus udstyr. En fantastisk måde at sikre sig et effektivt resultat på og samtidig sikre sig Danmarks billigste væggelus bekæmpelse. Det er simpelt og let. Sæt udstyret i stikkontakten og tryk på start. Vejledning medfølger.

Vores behandling tager udgangspunkt i væggelusenes typiske opholdssteder. F.eks. i nærheden af sengesteder, bagsiden af skabe og billeder, sprækker ved paneler og lister, bag løst tapet og ved rørgennemføringer.

Ved en væggelus bekæmpelse kan det være nødvendigt ikke kun, at det enkelte forretningslokale eller lejlighed får foretaget en bekæmpelse. Hele ejendommen skal inkluderes, da væggelus vandrer. Typisk spreder de sig fra ejendom til ejendom via rørgennemføringer, paneler og sprækker i murværk. Foretager man kun væggelus bekæmpelsen i f.eks. én lejlighed, så flytter man blot problemet videre til naboen (hvorfra det så i øvrigt kan vende tilbage til én selv igen). Har du væggelus i en lejlighed kan det skyldes, at arnestedet er i en anden lejlighed og at væggelus problemet nu er så stort, at væggelusene har spredt sig til flere lejligheder.

Vejledende pris: Afhænger af omfang, sammensætning, budget og ønsker. Ring derfor for pris.
Garanti på væggelus bekæmpelse: Vi kan med 98% sandsynlighed garantere, at alle væggelusene forsvinder. Men ingen i Danmark eller udlandet kan give garanti ved en væggelus bekæmpelse. Påstår et firma, at de kan give garanti på deres bekæmpelse, bør du lede efter et andet firma, som kan forestå din væggelus bekæmpelse.

For at undgå væggelus kan man indledende fjerne mulighederne for at de kan eksistere nær ejendommen. Dette kan gøres ved:

 • Vask tøj og andre genstande i vaskemaskinen ved minimum 60 grader. Væggelus transporteres ofte til boligen efter, at man har overnattet uden for hjemmet. F.eks. på hoteller i udlandet.
 • Frys bagage som kan tåle det ned til minus 18 grader i et par døgn.
 • Særdeles grundig støvsugning. Både rum, senge, møbler og sprækker. Støvsugning bør foretages 3 gange med 2 dages mellemrum. Efter støvsugningen lægges den fyldte støvsugerpose i fryseren i mindst to til tre døgn.
 • Overvej at kassere angrebne genstande.
 • Tætne sprækker og lukke spredningsveje.
Kontakt