Døgnvagt 60 55 51 56

Insekter

Skægkræ bekæmpelse

Kontakt os for at få bekæmpet skægkræ. Læs hvordan Skadedyr Danmark udfører skægkræbekæmpelse og hvorfor skægkræbekæmpelse er nødvendig. Bliv også klogere på hvad du selv kan gøre for at undgå skægkræ.

skægkræ

Skægkræ forårsager ikke egentlig skade. Dog kan cellulose (papir og bomuld består næsten kun af cellulose) indgå som en del af deres føde hvorfor de kan gnave huller i tapet, billeder, tekstiler og papirer. Den primære gene skægkræ forvolder er ved deres blotte tilstedeværelse. At skægkræ er tilstedeværende i ens bolig eller på ens arbejdsplads kan være meget generende og virke ulækkert samt invaderende.

Kropslængde, skægkræ: Ca. 15 – 19 mm plus haletråde og antenner.

Et fuldt udviklet skægkræ kan lægge 56 æg om året og klare sig uden mad i op til 9 måneder. Skægkræ blev i Norge første gang observeret i år 2013. Herefter har skægkræ spredt sig til Danmark hvorfor det er et relativt nyt skadedyr i Danmark. Skægkræ er mere brunlige, har en ”skægget” krop og har en mindre sølvblank skælbeklædning end sølvfisk. Skægkræ er ligesom sølvfisk lyssky og gemmer sig i sprækker og revner om dagen. I modsætning til sølvfisk trives skægkræ ikke kun i fugtige omgivelser og kan derfor sprede sig til alle rum i boligen. Ligesom sølvfisk kan skægkræ leve af skimmel og mug på fugtige overflader. De æder dog også brødkrummer, mel, gryn, sukker, stivelse og insekter.

Ingen særlig lovgivning på området.

Ved en bekæmpelse af skægkræ i huset vil der foruden den direkte behandling med miljøgodkendt bekæmpelsesmiddel være fokus på skægkræenes arnested. Skægkræbekæmpelsen vil særligt tage højde for at behandle sprækker, revner, fodpaneler, fodlister samt rørgennemføringer.

En skægkræ bekæmpelse kan indebære ikke kun, at det enkelte forretningslokale eller lejlighed får foretaget en bekæmpelse. Hele ejendommen skal inkluderes, da skægkræ typisk spreder de sig fra ejendom til ejendom via rørgennemføringer, paneler og sprækker i murværk. Foretager man kun skægkræ bekæmpelsen i f.eks. én lejlighed, så flytter man blot problemet videre til naboen (hvorfra det så i øvrigt kan vende tilbage til én selv igen). Derudover kan skægkræ problemet igen opstå i den behandlede lejlighed, hvis arnestedet rent faktisk befinder sig i en anden lejlighed end den lejlighed, som er blevet behandlet.

Vejledende pris: Afhænger af opgavens art og omfang. Ring for tilbud.

Garanti på skægkræ bekæmpelsen: I tilfælde af, at skægkræene forefindes indendørs efter 3 behandlinger har fundet sted, foretager Skadedyr Danmark endnu én behandling uden beregning. Garantien er gældende til og med årets udgang.

For at undgå skægkræ kan man indledende fjerne mulighederne for at de kan eksistere nær ejendommen. Dette kan gøres ved:

  • Grundig og hyppig støvsugning af revner og sprækker. Efter støvsugningen lægges den fyldte støvsugerpose i fryseren i mindst to til tre døgn.
  • Skægkræ kan komme ind i boligen via måltidskasser, emballage fra nye møbler mv., rejsekufferten efter en ferie og postpakker med varer købt over nettet. Undersøg derfor disse for skægkræ inden du bærer dem ind i boligen.
Kontakt