Døgnvagt 60 55 51 56

Andre skadedyr

Desinfektion

Læs hvorfor skadedyret bekæmpes, om dens kendetegn og lovgivningen på området. Læs om priser og hvordan Skadedyr Danmark bekæmper skadedyret. Bliv også klogere på hvad du selv kan gøre for at undgå skadedyret.

Udebleven desinfektion efter tilhold af skadedyr kan medføre risiko for smitte af en eller flere alvorlige sygdomme.
Smitten spredes med dråber, når skadedyret hoster eller nyser. Derudover kan smitten overføres via støv i luften eller ved kontakt med smittede skadedyr, deres afføring eller urin.
Ved tilhold af gnavere kan nævnes sygdomme såsom:

  • Weils syge, hvor dødeligheden er ca. 10 – 15 %.
  • Salmonella som kan give kroniske ledsmerter og er dødelig for ældre og svagelige.
  • Capylobachter hvor dødeligheden er lav, mens sygdommen dog kan give lammelser.
  • Yersinia der kan give hududslæt, som varer op til flere uger eller år.
  • Listeria som kan forårsage blodforgiftning og meningitis (hjernehindebetændelse) og være livstruende for ældre og svage.
  • Toxoplasmose hvor gravide har betydelig risiko for at barnet fødes med misdannelser.

Ved tilhold af fugle kan følgende sygdomme nævnes:

  • Papegøjesyge, som giver vejrtrækningsbesvær og kan føre til alvorlig lungebetændelse med påvirkning af lever, hjerte og milt.

Smitten sker oftest ved inhalation af forstøvet afføring eller sekret eller ved kontakt med duen.

  • Salmonella forgiftning, som kan give kroniske ledsmerter og være dødelig for ældre og svagelige. Desuden kan salmonella medføre diarre, mavesmerter, feber, hovedpine, kvalme og opkastning.
  • Campylobacter, som i op til en uge giver kvalme, feber, mavesmerter og diarre. Mange uger efter vil man være svag.

Ved tilhold af insekter kan krydskontaminering (forurening af mad) opstå og følgende sygdomme kan heraf opstå:

  • salmonellaforgiftning, som kan give kroniske ledsmerter og være dødelig for ældre og svagelige. Desuden kan salmonella medføre diarre, mavesmerter, feber, hovedpine, kvalme og opkastning.

Behovet for desinfektion opstår som følge af, at man har opdaget skadedyrenes tilstedeværelse. Derudover kan spor (ekskrementer, urin, veksler, osv.) efter skadedyr også være incitament til at igangsætte en desinfektion.

Ingen særlig lovgivning på området.

Ved hjælp af et bredspektret biocid produkt bekæmper Skadedyr Danmark de bakterier og vira, som skadedyr kan transportere rundt. Desinfektionsmidlet er hurtig virkende og forårsager ikke skade på de materialer, bygninger eller inventar, som behandles med desinfektionsmidlet. Endvidere har desinfektionsmidlet ikke nogen sundhedsrisiko for mennesker. Endelig er det effektivt ved selv lave temperaturer.

Grundig rengøring med vand og sæbe på alle vandrette flader og hvor skadedyret har opholdt sig. Åndedrætsværn, handsker, heldragt med mere bør anvendes for at undgå smitte.

Kontakt